De Watervogels

welkom-34.jpg

Een stukje historie

Het is midden in de Oorlogsjaren dat op 24 augustus 1943 een viertal personeelsleden van de NSF (Nederlandse Seintoestellen Fabriek) bijeen komt om tot oprichting van de NSF watersportgroep te komen.

In de notulen van deze vergadering staat te lezen dat ''het doel van deze groep is de watersport ook onder het bereik te brengen van hen wie zulks door financiële omstandigheden tot dusver niet mogelijk was''.

Het voorbereidende werk van het viertal valt bij het personeel in goede aarde waarop op 26 januari 1944 en wel in aanwezigheid van 75 belangstellenden de oprichting van de NSF watersportgroep plaats vindt.

Na enige omzwervingen bij commerciële jachthavens in Loosdrecht en omgeving wordt in Nieuw Loosdrecht een nogal verwaarloosde haven op de kop getikt die kan worden gepacht. Dat lukt en er worden in eerste instantie 11 boten gestald. De vereniging groeit en bloeit en met de aanwas van veel nieuwe leden (de NSF is inmiddels een onderdeel van Philips geworden) wordt er uitgezien naar een nieuwe stek.

Dat wordt weer Oud Loosdrecht waar aan de oostelijke Drecht het clubhuis het Vogelnest verrijst en een volstrekt nieuwe haven wordt gegraven.

Deze haven wordt eind jaren '90 gerenoveerd, zodat er momenteel zo'n dikke 100 schepen een ligplaats hebben gevonden.

 


2021-08-04 Warning: Trying to access array offset on value of type int in /customers/a/5/6/dewatervogels.nl/httpd.www/report/report_teller_functions-inc.php on line 25 (8426)